Geometrik Soyut Sanat Kutusu
Geometrik Soyut ile çok keyifli bir yolculuğa çıkmak için hazır mısın? Malzemelerin önünde ve defterini açtıysan sözü çok fazla uzatmadan dinlenmeye ve yaratmaya başlaman için seni kutunla baş başa bırakıyoruz.
SANAT MALZEMELERİN

Clairefontaine Multi Teknik Lavis A5 Çizim Bloğu




EL ISITMA ÇALIŞMASI

1. Geometrik soyut çalışmasına hızla başlayabilmen için sana birkaç referans sayfası hazırladık. Bu sayfaları aşağıdaki bağlantılara tıklayarak açabilir, dilersen basıp kullanabilirsin, dilersen de bizim de bu örnekte yaptığımız gibi cihazının ekranından bakarak çalışabilirsin.
Baz şekilleri buraya tıklayarak indirebilirsin.
Floral desenleri buraya tıklayarak indirebilirsin.
Çizgisel desenleri buraya tıklayarak indirebilirsin.

2. Artık ellerimizi boyaya bulaştırmanın zamanı geldi :) Öncelikle kullanmak istediğin renkleri az olacak şekilde paletine sıkabilirsin. Çok az miktarda guaj boya oldukça büyük bir alan boyayabildiği ve fazla boya tüpe geri konamadığı için ihtiyacın oldukça ekleyerek gitmen tavsiyemizdir.

3. Boyaları palette hazırladıktan sonra sıra fırçanı bir bardak suda ıslatıp, bardağın yanına sürterek fazlalık suyu akıtman gerekmektedir. Fırçamızı ıslatmamızın sebebi guaj boyayı kağıt üzerinde rahatça hareket ettirebilmektir, fakat fazla ıslak fırça ile müdahale ettiğimiz takdirde renk beklentimizden fazla açılabilir ve şeffaflaşabilir.

4. Islattığın fırçanı boyana batırarak, boyanın fırçana bulaşmasını sağla.

5. Ve ilk şeklini çizmeye başlayabilirsin :) Bu aşamada öncelikli olarak baz şekillerini çizmeni tavsiye ederiz. Öncelikle büyük baz şekiller ve sonrasında ince detaylar çizmen daha anlaşılması kolay bir görsel oluşturur. Fakat elbette bu deneysel bir yöntem ve dilediğin yönde ilerleyebilirsin, bizimki sadece bir tavsiye :)


7. Baz desenlerini kağıda aktardıktan sonra, dilediğin floral ya da çizgisel desenler ile tasarımına eklemeler yaparak devam edebilirsin. Burada nasıl bir kompozisyon yapacağın ve hangi desenleri bir arada kullanacağın tamamen senin yaratıcılığına kalmış :)

8. Ve yeni eserin hazır! Geometrik soyut dünyasına hoşgeldin, eserini bizimle de @kutudasanatvar hesabımızı etiketleyerek paylaşırsan çok mutlu oluruz :)
İLHAM VEREN VİDEOLAR
Ashley Mary şu anda dünyanın geometrik ve şekilsel soyut sanatı konusunda en çok karşınıza çıkacak isimlerin başında geliyor. Bu videoda Ashley'nin Minnesota'da bulunan Rosedale Center'ın duvarına yaptığı devasa boyutta soyut çalışmasını izleyebilirsin.
Soyut konunun anlatımı kadar süreci soyut yaşamak ile de bağdaştırılıyor. Bu fikirden yola çıkarak LyssCreative tamamen serbest form ve yaptıkça geliştirdiği şekilleri ile doygun bir iş ortaya çıkarıyor.
Shayda Campbell YouTube kanalı üzerinden basit sanat eğitim videoları paylaşan bir influencer. Bu videosunda ise minimal toprak tonlarında soyut çalışmalardan 3 tanesinin nasıl yapılacağını anlatıyor. Hem ilham olması adına bu videosunu, hem de tüm kanalını incelemeni tavsiye ederiz :)
YARATICI BİR SÖYLEŞİ:
AYLİZ ÖZTÜRK ABBAS (@aylizenart)

Ayliz Abbas Öztürk kimdir ve sanata nasıl bulaştı? Bize biraz anlatabilir misin?
Sanata bulaşmam çok küçük yaşlarda başladı cümlesiyle klasik bir giriş yapayım. Aslında sanata dair ilk ve ebedi tutkum ‘müzik’. İnanılmaz bir merak duyuyordum. Piyano çalmaya 6 yaşında başladım mesela. Şu an çalabiliyor muyum? Bir şarkı dışında hayır :) Ama müzik dinleme konusunda gerçekten bağımlılık derecesinde bir tutkum var. Melodiler, sözler, yaşattığı duygular, yeni isimler, eskiler, yeni janrlar.. hepsi sonsuzluğa giden kocaman bir yaratıcılık evreni.
Bu tutkum, hayatımın şekillenmesinde inanılmaz büyük bir rol oynadı. 35 yaşımda dönüp bakınca, görüyorum ki müzik beni nereye götürürse oraya gitmişim. Okul hayatım gerçekten hiç başarılı geçmedi. Çünkü okul hiç benlik bir dünya değil. Sevmedim ve sevemedim. Ezber dünyası bana o kadar mantıksız geliyordu ki.. Ders aralarında kesin müzik dinliyordum, derslerin çoğunda da deftere desenler çiziyordum. Çizim yaparak, dersi daha kolay dinliyordum çünkü. Koç Üniversitesi’nde İşletme okudum. Söylene söylene okudum diyebilirim. Müthiş arkadaşlıklar edindim o konuda çok şanslıyım. Mezun olduktan sonra; aile şirketinde çalıştım bir süre. O kadar sıkılıyordum ki yine, bir gün hard diskim yere düşüp kırıldığı için, içinde bulunan binlerce şarkım gittiği için oturup ağladım. Ne yapsam ne yapsam derken; aklıma gelen şarkıları blogda yazmaya başladım. Sonra Google’dan kod yazmayı öğrendim. Sonra onu playlistlere dönüştürdüm. Web sitesini kurdum, server satın almak derken, insanlardan da playlist yapmasını istedim. Sonunda, ‘Butikplaylist’ diye bir dünya ortaya çıktı. Çok keyifli dönemdi. Ama maddi sıkıntılar sonrası rafa kalkmak zorunda kaldı.
Sonrasında Digiturk’te çalışmaya başladım. Tahmin edersiniz ki, o dünya da benlik değil diyerek 2,5 sene sonra ayrıldım. Ama işteki ilk senemde, 2014 Şubat ayı olmalı, eşimin işi sebebiyle Berlin’de bir konsere gittik 2 günlüğüne.. Döndüğümde çizim yapmaya başladım. Orda bana noldu bilmiyorum. Vahiy mi indi :) ne tetikledi bilmiyorum. Ama çok uzun zamandır hatta lisede bıraktığım çizim tutkum geri geldi. O gün bugündür çiziyorum. Ama çizim dünyamın ana etkeni yine müzik, çünkü müzik dinlemeden asla çizemiyorum.
İlk üç paragraf biraz ben kimimin uzun özeti oldu sanırım :) Sanatın ‘çizim’ dünyasındaki maceram 6 senelik. İnternetin ne kadar büyük bir nimet olduğunu, insanın kendini ne kadar iyi geliştirebileceğine şahsen kendim şahit oldum. Çok okudum, çok izledim, çok araştırdım. Şanslıydım ki, çok fazla seyahat etmem sebebiyle yurtdışında galeri, sergilerden çok beslendim.. Eşimin desteğinin yanında, birlikte kültür-sanat dünyasının içinde olmanın getirdiği yaratıcı dünyanın içinde olma şansımı da gözardı edemem. Kendisine de burdan bir kez daha teşekkür ederim. :) Ama şu anda tüm sanatçılar elinizin altında, keşfedilmeyi bekliyorlar. Bu çok büyük bir şans hepimiz için.
Her gün çizdim. Ama kendim için, daha da üstüne koymak istediğimden. 6 senelik sürede, atölyeler yaptım, markalara backdrop tasarımları çizdim. Son 1 senedir de kardeşimle birlikte kurduğumuz ‘KOOL Studio’ da tasarımlarımızı satıyor, markalara özel tasarımlar çiziyor ve projeler yapıyoruz. Bakalım ileride nelere evrileceğiz. :)
Kendini nasıl tanımlıyorsun? Ayliz Abbas Öztürk bir sanatçı mı?
Bu gerçekten çok hassas ve zor bir soru. Ama ben bir sanatçı değilim. Ondan eminim. Meraklıyım ve sanatçı ruhluyum ve sanatın her alanını çok seviyorum. Sanatçı kimdir neye göre belirlenir ya da belirlenmelidir konusunu başka bir zaman tartışabiliriz. O konuya girersek 10 sayfa yazabilirim çünkü :)
Projeler
-
GittiGidiyor - Anneler & Babalar Günü
2018 yılında şirket çalışanlarına Anneler Günü ve Babalar Gününde çocukları ile birlikte üretebilecekleri sanat kutuları hazırladık.
-
Bayer - Yılbaşı Tebriği
2021 Yılbaşı tebriği dahilinde online olarak hazırlanmış temel modern kaligrafi eğitimi içeren atölye sayfası hazırladık.
-
Warner Bros - Saka Kuşu Ön Gösterim Kutusu & Atölyesi
Saka Kuşu filminin Türkiye ön gösterimi öncesi davetliler ile birlikte film temasına özel hazırlanmış kutularımız ile sanat atölyesi verdik.
-
EnerjiSa - Young Enerji Online Atölyeler
Young Energy ekibi için özel hazırlanmış sanat kutuları ile online atölye gerçekleştirdik.
-
Warner Bros - Küçük Kadınlar Ön Gösterim Kutusu & Atölyesi
Küçük Kadınlar filminin Türkiye ön gösterimi öncesi davetliler ile birlikte film temasına özel hazırlanmış kutularımız ile sanat atölyesi verdik.
-
Kumsal Bebek - Doğumgünü Özel Kutusu
Kumsal'ın doğumgünü için ailesi tarafından tüm davetlilerine Kumsal'ın temasına özel içerikli üretilen sanat kutuları hediye edildi.
Etkinlikler
-
Koç Üniversitesi
İstanbul | 02.2018
Kamp'18 Standı & Atölye
-
ArtAnkara
Ankara | 03.2019
Sanat Fuarı Standı
-
Pecha Kucha
Eskişehir | 05.03.2017
Kermes & Atölye
-
Socar
İstanbul | 24.09.2017
Kermes Standı
-
Koton
İstanbul
Şirket İçi Kermes