İllüzyon Meditasyon Sanat Kutusu
Bu kutuda seni tam anlamıyla gözlerini kamaştıracak bir bahaneyle karşılıyoruz :) Çok basit şekillerle ve birkaç çizgiyle görsel illüzyonlar yaratabilir ve bunu yaparken meditasyon yapar gibi dinlenebilirsin. Sözü çok fazla uzatmadan dinlenmeye ve yaratmaya başlaman için seni kutunla baş başa bırakıyoruz.
SANAT MALZEMELERİN

Artline 0.1, 0.3 ve 0.5 Teknik Kalem




EL ISITMA ÇALIŞMASI

1. Görsel illüzyonunu yaratmaya başlamanın ilk aşaması ana şeklini seçmekten geçiyor. Burada bizim tavsiyemiz, özellikle ilk kez deneyenler için, basit şekiller olan kare, üçgen ya da altıgen gibi köşeli şekillerden başlamak olacaktır. Cetvelini kullanarak şeklini dilediğin boyutta kağıdına çizebilirsin.

2. Taban şeklini çizdikten sonra artık illüzyonunu yaratmaya hazırsın. İlk adım, hangi şekli seçtiğin farketmeksizin, bir köşesinden, yan kenarın biraz içine doğru çizgi çekerek oluyor. Yukarıdaki örnek görselde nasıl yapıldığını inceleyebilirsin.

3. İlk çizgini çektiysen, tekniğin tüm esprisini anlamış ve uygulamış olduğunu söylemekten keyif duyarız :) Şimdi, şeklin hepsini doldurana kadar ulaştığın köşeden, bir sonraki kenara çizgi çekerek devam etmen gerekiyor.

4. Bu işlemi dilersen şeklin tüm içini doldurana kadar devam ettirebilir ya da dilediğin noktada sonlandırıp, şeklin ortasına farklı bir tasarım düşünebilirsin.

5. Tüm şekli tamamladığında, şeklin en ortasından doğan bir girdap görseline ulaşıyorsun. Yukarıdaki örneklerde kare, üçgen ve altıgende nasıl uyguladığımızı inceleyebilirsin.


7. Şeklinin bordürlerini çizdikten sonra aynı 2. adım itibari ile uyguladığımız gibi, her bir şeklin içerisine çizgilerimizi çizmeye başlıyoruz. Burada önemli olan dış şekil olan kapsayıcı şekli baz almıyoruz, içerde bulunan küçük şekillere çizim yapıyoruz.

8. Tüm çizgilerimizi çizdiğimizde, ilk başta çizdiğimiz bordürler dahi görünmez oluyor ve tek bir katmanlı illüzyon yaratmış oluyoruz. Bu sonuç çizeceğin temel karmaşık şekle göre her zaman farklılık gösterecek ve her seferinde büyüleyici başka bir sonuç çıkaracaktır.

9. Çizimini siyah beyaz bırakmak ya da ince kalemlerin ile içine gölgelemeler yapmak isteyebilirsin. Fakat eğer boyamak ve renklendirmek istiyorsan, kutundan çıkan Faber Castell aquarelle kalemlerini kullanabilirsin. Renklendirmeyi, öncelikle aquarelle kalemlerini hiç bastırmadan, çok hafifçe renklendirmek istediğin alanları boyayarak başlatabilirsin.

10. Eğer renklendirmende suluboya estetiği yakalamak istiyorsan, kutundan çıkan suluboya fırçanı ıslatıp boyadığın alanların üzerinden geçmeni tavsiye ederiz. Su boyana temas ettiği anda boyan çözülmeye başlayacak ve suluboya etkisini göreceksin.

10. Çizeceğin şekil, içini doldurmaya nasıl başlayacağın ya da renklendirme ile ilgili herhangi bir sorun olursa fotoğrafını çekip 05433715691 numaralı Whatsapp hattımıza mesaj atman yeterli :) Tasarımlarını görmek için sabırsızlanıyoruz!
İLHAM VEREN VİDEOLAR
Jon Harris spiral çizim konusunda dünyada en çok vakit geçirmiş güncel sanatçılardan biri. Bu videosunda basit bir karenin çizimini örnekliyor ve detaylarıyla izlemenize olanak sağlıyor.
El ısıtma çalışmamızda da denediğimiz üzere, taban şeklimizi karmaşıklaştırdıkça bambaşka sonuçlar elde edebiliyoruz. Bu videoda Nidhi Prakash buna çok güzel bir örnek hazırlıyor ve oldukça karmaşık bir taban şekilden çok keyifli bir desen ortaya çıkartıyor.
Taban şekil olarak köşeli yerine kıvrımlı şekiller kullanmak istersen, Jon Harris'in bu videosunda bunu nasıl yapacağına dair detayları izleyebilirsin. Prensip olarak köşeli ile birebir aynı uygulamaya sahip kıvrımlı şekiller, görmeye alışmak için biraz daha tecrübe gerektiriyor. Fakat kıvrımlı şekilleri de çözdükten sonra dilediğin her silüet görselin için doldurabilirsin :)
YARATICI BİR SÖYLEŞİ:
UZM. KLİNİK PSİKOLOG SELİN EREKLİ

Sen kimsin? Kendini nasıl tanımlarsın sorusunun zorluğuyla bir kez daha yüzleştim. İnsan en geç, en zor kendini tanır ya; iç gözlem, öze yönelik farkındalık büyük mesele.
Beni bir başkasına sorsanız bambaşka tanımlar belki ama kendi penceremden BEN; neşeli, sosyal, renkli, duygusal, spor sever, sanat sever, hayvan sever, empatik, adil, az biraz çılgın, fevri, inatçı, azimli, işine aşık bir kadınım.
Beni izlediğim bir çizgi film etkisinde hönkürerek ağlayarak da görebilirsiniz, ciddi bir toplantıda sert bir suratla da; hayvan barınağında köpekler arasında çamur içinde de bulabilirsiniz, terapi köşemde kırmızı rujumla da
Psikoloji ile sanat çok iç içe iki kavram ve her sanatçı için psikoloji neredeyse her işin içinde olmak zorunda olan bir öğe. Peki psikologluk ile sanatçılık nasıl bir arada yaşıyor? Çakışıyorlar mı yoksa birbirlerini besliyorlar mi?
Birbirlerini besliyorlar demek az bile kalır. Birbirlerinden besleniyorlar, hatta birlikte varlar!
Sanatın kökleri muhakkak psikolojiye iniyor. Psikolojiden besleniyor. Psikoloji biliminin kökü de insanın özüne iniyor. En derinine, en mahremine, en karanlık yerine, en renkli köşesine dokunuyor. Terapi dediğimiz şey sanatın ta kendisi !
Okullarda teoride öğrendiğimiz her şey, terapi koltuğuna oturduğumuz an ufacık kalıyor.
Şahsen ben ilk seansımda titrediğimi asla unutamam Her insan biricik, özel, farklı, değişik bir renge sahip. Dolayısıyla terapi süreci de biricik oluyor. Yağlı boya ve akrilik boyada kullanılan fırçalar nasıl ki farklı; terapi süreçleri, kişiden kişiye bambaşka tekniklerle, kişinin karakteriyle, dokusuyla, yapısıyla, özüyle bambaşka yollarla şekilleniyor.
Yoksa hangi ruha, öze, kalbe dokunmak mümkün?
Psikologlar, terapi yapan gizli sanatçılar efendim.
Son olarak da Kasım'20 Sanat Kutusu'ndan harika çalışmalarından biri çıktı. Bize bu eserinden bahseder misin?
Anlamı çok derin bir resim aslında.
Rengarenk gözüken, gözüktüğü halinden çok uzakta olan, bastırılmış, sindirilmiş, ürkütülmüş hayatların mimiklere yansıması.
Gözlerine bakın. Lütfen, yakınlaşıp da bakın.
Mavi ot, yeşil gökyüzü, puantiyeli pembe saç, tupturuncu kıyafet silebilmiş mi sizde gözündeki hüznü?
Seans odasında çok sık karşılaştığım hikayelerden esinlenerek çizmiştim.
Mutluluğu rol sanan hayatlar.
Ayağına küçük gelen o ışıklı ayakkabıyı giyemediği için çılgınca ağlayan çocuk gibi.
Özdeki mutluluğu göremeyenler gibi...
Projeler
-
GittiGidiyor - Anneler & Babalar Günü
2018 yılında şirket çalışanlarına Anneler Günü ve Babalar Gününde çocukları ile birlikte üretebilecekleri sanat kutuları hazırladık.
-
Bayer - Yılbaşı Tebriği
2021 Yılbaşı tebriği dahilinde online olarak hazırlanmış temel modern kaligrafi eğitimi içeren atölye sayfası hazırladık.
-
Warner Bros - Saka Kuşu Ön Gösterim Kutusu & Atölyesi
Saka Kuşu filminin Türkiye ön gösterimi öncesi davetliler ile birlikte film temasına özel hazırlanmış kutularımız ile sanat atölyesi verdik.
-
EnerjiSa - Young Enerji Online Atölyeler
Young Energy ekibi için özel hazırlanmış sanat kutuları ile online atölye gerçekleştirdik.
-
Warner Bros - Küçük Kadınlar Ön Gösterim Kutusu & Atölyesi
Küçük Kadınlar filminin Türkiye ön gösterimi öncesi davetliler ile birlikte film temasına özel hazırlanmış kutularımız ile sanat atölyesi verdik.
-
Kumsal Bebek - Doğumgünü Özel Kutusu
Kumsal'ın doğumgünü için ailesi tarafından tüm davetlilerine Kumsal'ın temasına özel içerikli üretilen sanat kutuları hediye edildi.
Etkinlikler
-
Koç Üniversitesi
İstanbul | 02.2018
Kamp'18 Standı & Atölye
-
ArtAnkara
Ankara | 03.2019
Sanat Fuarı Standı
-
Pecha Kucha
Eskişehir | 05.03.2017
Kermes & Atölye
-
Socar
İstanbul | 24.09.2017
Kermes Standı
-
Koton
İstanbul
Şirket İçi Kermes